torsdag 1 maj 2014

First Day of May






Idag är det första maj. I ett röse i bäckravinen rullar ormbunkarna upp sina kräklor. Förgätmigejen blommar som finast. Stararna har lagt sig att ruva. I år verkar det var gott om stare. Jag har flera häckningar i år än förra året. Men har inte hunnit räkna in alla ännu. Det blir lite lättare att hålla koll när de börjar mata. Men ett är klart. Jag har tre häckningar i naturliga trädhål. En i en lind där det förra året var nötväcka. En i en al. Och en i en ek. Stararna i Lillstugans holk verkar vara riktigt tighta. Honan ligger inne och ruvar. Hanen sitter på en gren i den nyhamlade linden strax utanför. Han småpratar oavbrutet med sin partner. Kanske för att underhålla henne. Kanske för att berätta vad som sker utanför. Men framförallt för att försäkra henne om att han inte förgäter henne.
Det verkar bli en kylig natt. Jag eldar i järnspisen i gamla huset och när det är som varmast är det 26 grader. Det sprakar hemtrevligt från elden och det doftar gott.
Det har varit nordlig vind idag och det är en kylig kväll. Nymånen lyser starkt från klar himmel... det blir frost inatt...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar