fredag 6 juni 2014

Träffpunkt under blågul fana







Leif Mannerström kom och grillade. Inger Josefsson kom och talade. Roland Karlsson kom och talade. När Elias bjöd till nationaldagsfirande kom också många Tvärredsbor. Ja, inte bara Tvärredsbor. Elias kunder från orter runtomkring var också där. Allt eftersom talen pågick, flaggan hissades, nationalsången sjöngs, hurraropen ekade och Mannerström tände grillen strömmade folk till från alla håll. Kön till korv och bröd, dricka, kaffe och bulle blev lång, lång, lång.
– Det händer mycket här i Hulu nu, sa Roland Karlsson som en del av sitt korta tal. Och det konstaterandet var väl ungefär vad som behövde sägas.
– Det räcker att några engagerar sig och vill jobba så blir det resultat… Precis så.
Nu i kväll gick jag ner till affären en sväng, för att höra hur dagen varit. Det var en mycket glad och nöjd Elias som berättade att Mannerström och Wennergrund hade grillat och delat ut 700 korvar med bröd.  115 personer hade gått tipspromenaden. Med lite drop-in-effekt under de två förmiddagstimmarna som arrangemanget pågick torde det varit drygt 500 personer som stannade upp en stund vid affären i Hulu. Affären levde verkligen upp till sitt epitet som ”träffpunkt”. Det kändes till och med som om folk knappt ville gå hem... Så min slutsats blir att det inte bara var en happening rätt i tiden. Det blev också en viktig påminnelse om värdet av att affären finns.
Tack Elias för korv och kaffe! Tack Calle för arrangemanget! Tack Inger för viktiga tankar i tiden!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar