tisdag 30 november 2021

Inövad procedur #2



Även denna höst och vinter är det rishögsbygge på gång här i Skog. Och du som följt bloggen vet ju vid det här laget hur det går till. Behovet av att röja buskar och beskära träd är ständigt. För att hålla markerna öppna räcker det inte med slåtter och bete. Så fort man vänder ryggen till sticker buskarna upp.
Just nu håller jag på att kapa ner ett antal hasselbuskar. Jag försöker att ha hasselbuskar i ängarna i varierande ålder.
Som du ser på bilden är själva bygget av rishögen i linje med den inövade proceduren. Eldtunnel och tjocka änden upp. Här på bilden har jag just påbörjat bygge och då ser det ut som att rishögen svävar över marken.
Det gör den också. Eldtunneln är så pass kraftigt byggd att den till en början bär upp hela högen. När sedan mera grenar och ris läggs på sidorna får den efterhand stöd mot marken runt hela högen.
I samband med bygget blir det också en del ved. Mest smått, men mitt resonemang är att ”även små pinnar duger som ved”. Och när man ändå står där med den nedkapade busken i handen är det ju lätt som en plätt att kapa av en bit och lägga i  den växande vedhögen.
Och som tänkt… även småved kan ge många sköna varma duschar…

Relaterad länk:
https://sunebroman.blogspot.com/2020/11/grunden-lagd.html

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar