onsdag 16 januari 2013

SpårsnöIdag har jag varit ute på en rejäl långpromenad. En åttakilometare, circus. Jag har provgått mina nya glasögon. Låter kanske lite konstigt. Att provgå glasögon?
Men det skall du upptäcka när du själv skall börja med nya progressiva glas... att allt gungar. Bästa sättet att lära hjärnan hitta focus i olika lägen är att gå i ojämn terräng. Där det finns hinder i form av ris, grenar, hålor och annat förrädiskt att ge akt på.
När jag sedan kom hem och satte mig vid köksbordet för att äta blev jag helt sjösjuk. Kändes som stolen skulle välta baklänges. Vet inte om det är normalt men det blir att fråga optikern.
Under den långa härliga promenaden läste jag av ett stort antal spårstämplar i nysnön. Hela nio olika däggdjur hade varit aktiva sedan den senaste snön föll.
Älg, rådjur, hare, räv, småvessla, näbbmus, skogsmus, vildsvin och lodjur minsann.
Första gången i mitt liv jag ser spår av lo. Lite luddiga stämplar i den lösa snön men ingen tvekan om vad det handlade om.
På bilderna här ser du överst lodjur, i mitten skogsmus och längst ner vildsvin.
Så, glasögonen funkade rätt bra. I alla fall att spåra med...

Skulle vilja presentera ytterligare ett par stämplar, men mitt Photoshop kraschar ideligen... skit ä re me dä... få se om det går att få ordning på...

...jo, det gick... så då fortsätter jag här under texten med lite flera spår.

Närmast nedåt är det småvessla, nästa är näbbmus och längst ner ser du en ”spårlöpa” av lodjur.

– Klicka på bilderna så syns det lite bättre! Oaktat om du har glasögon eller ej...

1 kommentar:

  1. Jag ser spåren.....med mina första proggresiva glasögon. Värst var det att gå i trappor för min del men jag har vant mig och nu har jag inget problem.Det tar ett tag men du vänjer dig säkert också med tiden.Förstås jobbigt om stolarna vräker omkull dig, det låter farligt;-) Spännande i alla fall med lodjursspåret.....

    SvaraRadera