fredag 27 november 2015

Vett och etikett

För ett par veckor sedan landade ett formgivningsuppdrag av det lilla formatet på min desktop. Idag har jag fått se det färdiga resultatet. Uppgiften bestod i att leta fram en bild ur mitt arkiv, och med den som grund göra en etikett till ett alldeles nyvaket morronkaffe. Vad det i grunden handlar om är ett välgörenhetsprojekt. Lions i Ulricehamn skall från nu och fram till jul sälja kaffe under devisen ”Smakar gott – Gör gott”.
Det är vännen och lejonet Göran Tjäder som är pappa till idén och som tagit detta som sin uppgift. Han hoppas kunna sälja minst ett par hundra förpackningar under de närmsta veckorna. Och tanken därmed är naturligtvis att casha in en slant till Lions hjälpverksamhet.
– Det är ett svindyrt kaffe, säger Göran, näsvist och med eftertryck...
– Men det är det som är grejen. Istället för att bara skänka en femtionlapp får nu givaren något med sig hem. Att njuta av. Bjuda på. Eller att ge bort som gåva, säger Göran.
– Jag kommer i första hand att sälja bland medlemmarna.
– Och sedan kommer vi i Lions att finnas på julmarknaden i stan. Då ska vi ha en kaffevagn på gågatan och bjuda folk på kaffe, berättar Göran.
På söndag är det första advent. Och som av en händelse sammanfaller denna ljuständardag med en kunglig namnsdag. Inget är väl då mera vettigt att servera än denna utvalda, och av Stadens Kafferosteri, rostade, malda och packade Luciablandning. Att avnjutas med både vett och etikett...

– – – – –

Kompletterande uppgifter som jag fått, 29 november, från Allan Myhré på Stadens Kafferosteri:

Så här beskriver Allan luciablandningen:
– Detta kaffe är en blandning av två ursprung, Brasilien Santos och Colombia Horizontes. Båda arabicabönor.
– Brasilien Santos har en kraftigare karaktär med jordiga toner, lite ”jordnötig”. Colombian tillför syran så kaffet blir fruktigare. Denna böna har en mjukare karaktär med toner av vanilj.
– Tillsammans kompletterar de varann i en blandning som vi kallar Bogesund men i detta fallet Luciablandning. Vi har rostat detta kaffe motsvarande en mellanrost.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar