Nu är slåttern igång på allvar! Igår körde jag sju timmar med slåtterbalken. Idag fem. Förslåtter kallar jag den slåtter som görs innan slåtterdagen. Det har blivit nödvändigt då färre hanterar liar men desto fler med räfsor. Förslåttern gör att räfsorna kan starta igång direkt på de ytor som redan ligger slagna. Medan liarna tar hand om ytor där slåtterbalken inte kan köras.
Idag har jag haft sällskap av Ingemar och Bengt som gjort efterputs. Efterputs krävs efter att slåtterbalken gjort sitt. Det blir en del ”mistor” kring träd, stenar och andra hinder i ängen. Det är liarna som fixar den där extra finishen som vill till för att verket skall kännas fullbordat.
Idag har vi också fikat och lunchat tillsammans. Och i måltiden ingick enligt tradition surdegsbröd från Fritsla Bageri. Så konstfullt utförda att de tål att visas upp! Och så goda!
torsdag 7 juli 2022
Förslåtter och efterputs
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar