tisdag 23 april 2013

Ömsom vind och ömsom vatten

Sjöstränderna ligger torrlagda och vårvindarna friskar på för fullt. Snösmältningen verkar vara över för den här gången och den hade föga inflytande på vattenståndet. Visst forsar det lite i bäckar och åar men någon större power är det inte.
Mer kraft har det då varit i vindarna idag. De har pressat hårt från väster. Min ambition att räfsa löv kommer på skam dag efter dag. Antingen blåser det för mycket för att samla löv. Eller så regnar det, vilket gör det omöjligt att elda.
Blåsten kan ställa till det på annat sätt också minsann... Den som har sina prylar liggande utan förtöjning kan snart få sig en överraskning... som Ulrika idag till exempel... där hon brukar se sin kajak där såg hon den inte... alltså, den låg inte på sin vanliga plats... på bryggan... utan var precis som bortblåst... till andra sidan av sjön, kantänka... snacka om att fara omkring vind för våg... Så i kvällningen fick jag vara med och söka rätt på flytetyget... och på så sätt fick även denna dag ett innehåll och en mening... Ja, så kan det gå när vinden ligger på!

1 kommentar:

  1. Ja, en konstig men lite trevlig kväll blev det. Tack snälla för hjälpen!

    SvaraRadera