tisdag 29 mars 2022

Fri passage



Idag har jag, tillsammans med vännen Jan, ordnat fri passage till fågeltornet i Ruggebo. Detta som en återkommande del av underhållet. Stigen till tornet löper genom ett lövskogsparti mestadels bestående av grova askar. Samtliga dessa träd har kraftiga angrepp av askskottsjuka vilket gör att grenar och rotsystem dör. Askarna faller den ena efter den andra.
Positivt är att det blir en stor mängd död ved i detta område. Där trivs vedlevande insekter och hackspettar fint. Negativt är att vi titt som tätt måste dit med sågen för att ordna framkomlighet. Men det positiva överväger. Och ett arbetspass tillsammans är också på plussidan.
Idag har vi dessutom gjort en liten röjning kring tornet. Friställt en fin bukett av rönnar, en vacker björkstam och en liten ek. Samtidigt blottlade vi en del av den gamla strandlinjens stenblock. Det som var strandlinje innan sjösänkningarna på 1800-talet.
Förutom arbetspasset blev det också tid för fika och en stunds skådande från tornets topp.
Mycket vigg idag och krickor. Skäggdoppingarna kurtiserade och ett par tranor flög förbi på nära håll... Ungefär så en tisdagsförmiddag i sjökanten.

Relaterade länkar:
https://sunebroman.blogspot.com/2014/11/gubbar-pa-kubbar.html
https://sunebroman.blogspot.com/2015/12/gubbar-i-ruggebo.html
https://sunebroman.blogspot.com/2017/09/satt-pa-det-hala.html

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar