söndag 17 juni 2018

Regn i ängen

I dag har det varit ”De vilda blommornas dag”. Och jag har haft besök av ett litet tappert gäng ur Borås naturskyddsförening som trotsade vädrets makter. De vilda blommornas dag är instiftat av Svenska Botaniska föreningen. Enligt föreningen är just denna dag Sveriges, och Nordens, mest omfattande officiella blomstervandring. Syftet är att bjuda in människor till vandringar i blommornas värld, för att får uppleva, njuta av och bekanta sig med vilda växter i vår närhet.
Det kändes lite som om den tidiga sommaren snuvade deltagarna på en del av det förväntade. Många av ängsblommorna här i Skog har blommat över. Torkan har gjort att en del inte ens orkat att blomma. Slåttergubbarna till exempel orkar inte riktigt slå ut. Knopparna brister men blommorna bli liksom bara halva. Men trots allt... vi hittade ändå ett 30-tal arter som fortfarande hade blommor kvar.
Dagen till ära blev detta den mest nederbördsrika under hela försommaren. Drygt 20 millimeter regn föll under dagen. Efterlängtade droppar efter lång tids vattenbrist.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar