onsdag 14 mars 2012

Rake and reek


Räfs och rök

I kväll har jag smugit igång lövröjningen. Startade i den nyrestaurerade lilla markremsan norr om ladugården. (Jfr med detta inlägg: http://sunebroman.blogspot.com/2011/10/kantzonsjustering.html).

Det funkade fint att räfsa och lövet var så torrt att det gick alldeles utmärkt att elda. Det var svag vid från norr och det gjorde att hela byn fick sig en genomrökning. 200 kvadratmeter fick räcka som test på formen. Har lite känning av en krånglande vänsterarmbåge. Det blir till att köra backhand ett tag framöver och se om det rättar till sig.
När jag håller på och jobbar uppe i Skog kommer det alltid någon förbi och stannar och pratar lite. I dag kom vasaloppsmamman Gudrun på sin kvällspromenad. Och vi pratade lite om amöban. Och om barnbarn. Och om påskeld. Troligen bränner jag av min stora rishög på påskafton. Om vädret tillåter.
Koltrast och taltrast sjöng en kort stund vid solnedgången. Och när mörkret lagt sig hördes kattugglan klävitta i reviret.
Det kommer troligen att bli en hel del eld och rök på bilderna här på bloggen framöver. Det är liksom det som är på gång nu närmast.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar