lördag 12 september 2020

Torkat och rårört




3 kommentarer:

  1. Preiselbeeren hittar man så sällan i mitt land, men jag plockade de i Stockholm medan redan 1987, och min favirit är rorörda lingon, tyvärr bara ibland hos IkEA. Därför en överraskning idag med dina foton, finns det ett recept också utan så hemskt mycket socker? bästa hälsningar Gunda

    SvaraRadera
  2. glömde att säger tack så hemskt mycket

    SvaraRadera
  3. Hej Gunda!
    Det blev ett gott lingonår detta år. Jag hade förmånen att vara med en vän som känner sina marker. Därför blev skörden stor. Ja, nästan alltför stor. Hela frysen full. Har gjort en del sylt på traditionellt vis men med mindre socker än grundrecept. Förvarar burkar i min svala matkällare. Provade också att torka några liter... Resultatet blev bra men det var ganska tidsödande... 70° i ugn i många timmar innan det blev klart. Nu hämtar jag några liter ur frysen och gör råröda med minimalt med socker... 3 dl per kilo bär.
    Och så äter jag osockrat som jag tinar i kylen dagen före komsumtion.

    SvaraRadera