Preiselbeeren hittar man så sällan i mitt land, men jag plockade de i Stockholm medan redan 1987, och min favirit är rorörda lingon, tyvärr bara ibland hos IkEA. Därför en överraskning idag med dina foton, finns det ett recept också utan så hemskt mycket socker? bästa hälsningar Gunda
Hej Gunda! Det blev ett gott lingonår detta år. Jag hade förmånen att vara med en vän som känner sina marker. Därför blev skörden stor. Ja, nästan alltför stor. Hela frysen full. Har gjort en del sylt på traditionellt vis men med mindre socker än grundrecept. Förvarar burkar i min svala matkällare. Provade också att torka några liter... Resultatet blev bra men det var ganska tidsödande... 70° i ugn i många timmar innan det blev klart. Nu hämtar jag några liter ur frysen och gör råröda med minimalt med socker... 3 dl per kilo bär. Och så äter jag osockrat som jag tinar i kylen dagen före komsumtion.
Hej och välkommen!
Tanken med med min blogg är att lägga upp dagboksbilder när jag har några som jag själv gillar. En bild från en utflykt eller från ett ögonblick... och som jag ibland kompletterar med lite text.
Till stor del handlar bloggen om mitt livsprojekt. Praktisk natur- och kulturvård på min lilla gård.
Men det dyker ofta upp bilder från andra händelser i mitt liv...
Om du klickar på bilderna visas de i lite större format.
Respektera upphovsrätten! Det är INTE tillåtet att använda bilder ur bloggen utan mitt medgivande. Om du vill ha en bild för publicering så hör av dig: sune.broman[at]telia.com
Preiselbeeren hittar man så sällan i mitt land, men jag plockade de i Stockholm medan redan 1987, och min favirit är rorörda lingon, tyvärr bara ibland hos IkEA. Därför en överraskning idag med dina foton, finns det ett recept också utan så hemskt mycket socker? bästa hälsningar Gunda
SvaraRaderaglömde att säger tack så hemskt mycket
SvaraRaderaHej Gunda!
SvaraRaderaDet blev ett gott lingonår detta år. Jag hade förmånen att vara med en vän som känner sina marker. Därför blev skörden stor. Ja, nästan alltför stor. Hela frysen full. Har gjort en del sylt på traditionellt vis men med mindre socker än grundrecept. Förvarar burkar i min svala matkällare. Provade också att torka några liter... Resultatet blev bra men det var ganska tidsödande... 70° i ugn i många timmar innan det blev klart. Nu hämtar jag några liter ur frysen och gör råröda med minimalt med socker... 3 dl per kilo bär.
Och så äter jag osockrat som jag tinar i kylen dagen före komsumtion.