Stensoppsoppa
En krämig soppa till förrätt som värmer i nyårskvällen.
En krämig soppa till förrätt som värmer i nyårskvällen.
50 g torkad karljohansvamp (stensopp)
3 scharlottenlökar
2 vitlöksklyftor
3 dl vispgrädde
2 hönsbuljongtärningar
5 dl vatten
salt och svartpeppar
finhackad persilja
Blöt upp den torkade svampen så den blir mjuk. Hacka schalottenlök och vitlök. Fräs svamp och lök försiktigt i smör.
Häll över svampfräset i en kastrull. Rör sedan i grädde, vatten och buljongtärningar. Låt småkoka i 10 minuter. Mixa med stavmixer till en slät soppa. Smaka av med salt och vitpeppar.
Strö över persilja. Servera med grissini, krutonger eller en toast med vällagrad cheddarost eller annan favorit.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar