lördag 9 april 2011

Iceloss



Den friska vinden som härskat i ett par dagar nu tog knäcken på sjöisen. Från min plats vid vedklyven i går kväll och i dag under förmiddagen kunde jag följa skådespelet när isen bröts sönder och maldes ner.
Har kört ganska hårt idag. Veden är färdigkluven! Jag har kört några lass med ris och torrgrenar. Och så har jag börjat det mödosamma jobbet med att räfsa löv. Har börjat lite försiktigt här utanför huset... Det lär ta all ledig tid i ett par veckor framöver...
Innan jag gick in i kväll var jag helt enkelt tvungen att ta en sväng ned till sjön för att ta en koll... Klockan var kvart över åtta och solen hade gått ner men himlen var ljus. Vid Högholmen låg en liten grupp med sångsvanar i kanten på det lilla som återstod av vinterns tjocka istäcke. Rödhakarna sjöng för full hals. En trana hördes ropa bortifrån Högagärde. Grågäss och kanadagäss klacklade inifrån Hunnahagsviken. Knipornas vinande vingar slog en båge över sjön från Haganäs till Långegrund och ett par morkullor knorrade förbi.
Tänk vad mycket liv och fart det plötsligt blev när vårvinden lyfte locket av sjön!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar