söndag 28 juni 2020

Gård & Torp nr 7 2020För ett år sedan, just i dagarna, gästades jag av två frilansande journalister. En skribent och en fotograf. Syftet med besöket var att göra reportage för livsstilsmagasinet Gård & Torp. En berättelse om slåtterängen, det gamla huset och om ängsskötaren i Skog (alltså om mej då) skulle det bli.

Jag grubblade ganska länge när jag fick frågan om att vara med. Med tilltagande oro över konsekvenserna. Och var det inte rent av var förmätet att hamna i blickpunkten på det här sättet? Samtidigt kändes ett svagt, men ända förnimbart pirr av spänning. Hjälpt av vänners inflytande tonade rädslan ner. Nyfikenheten vaknade. Detta var ju ett fint tillfälle att få berätta. Och hur många såna chanser skulle jag få. Plötsligt kändes det angeläget att få dela med sig. Av sådant som andra kan ha intresse av och vill veta mer om. Så svaret blev: Välkomna till Skog!

I mitten av veckan landade G&T i brevlådan. Nu finns ingen ånger. Snarare stolthet och tacksamhet. Har fått lära mig att ta emot de känslorna. Och erkänna att denna sortens uppmärksamhet är till glädje. Den understödjer laddningen av ny energi.

Under våren och försommaren fanns planer på föredrag, studiebesök och ängsvandringar här i Skog. Inte mycket av det har blivit. Ett virus kom emellan.

Hela världen har uppmanats att hålla distans. Ha möten via länk. Avspisa konserter och evenemang via digitala kanaler. Det har aldrig varit aktuellt med guidningar i Skog via nätet. ”Blommor och kulturspår” för grupper får vänta. Men hur lyckosamt blev då inte reportaget i Gård & Torp nr 7 2020!!! Det gjordes för ett år sedan och har sedan dess legat och mognat. Nu framstår det, för mig, som en god kompensation för allt som inte blev. Med en upplaga på 25.000 exemplar torde uppemot 50.000 läsare runt om i Sverige få se och läsa om gården Skog i Tvärred. Och om ängsskötarens livsstil. En liten inblick. Kanske till inspiration.

Samtidigt blev detta också lite som ”jubileums-hyllning” efter 20 år med hus och ängar. Den tillvaro som tillfört mig så mycket… inte bara naturupplevelser… utan också… och kanske framförallt… många möten med intressanta, intresserade och kunniga människor… som ökat mina sociala kontakter… som i många fall blivit mina vänner…

Tack Anders och Anders för besöket! Och välkomna igen!


Relaterad länk:
https://sunebroman.blogspot.com/2019/07/gard-torp-halsar-pa.html


 Gård & Torp nummer 7 2020

3 kommentarer: