onsdag 5 september 2012

Avtryck och intryck



Ute vid Fästered är en fastighetsägare i full färd med att fylla ut i sundet. Och som fyllnadsmassa används den intilliggande och totalt förödda rullstensåsen. Hur ser det tillståndet ut? Och vem har beviljat?
En annan har dumpat sina sopor i diket mitt på raksträckan mellan Haganäs och Hulu. Och precis intill en oupplockad hundskit.
En tredje person har helt nyligen satt upp skyltar om att hästar inte är önskvärda. Får man bete sig hur som helst? Efter eget godtycke. Förr i tiden var hästen ett helt naturligt inslag i den lantliga miljön. Idag är hästen för många en fin fritidssysselsättning och med det också en god fostran. Hästen bidrar till landskapsvård och meningsfull fritid. Jag undrar hur den personen resonerar som på detta sätt hindrar unga flickor med hästintresse att leva sin dröm. Är det inte bara tragiskt hur vuxna människor beter sig? Men det förstås... det blir ju avtryck av hästens hovar i vägen...

Undrar förresten hur det gick med förra kommunalrådet Kjell Anderssons damm som han fick så mycket skäll för.... Den måste väl närmast betraktas som en naturvårdssatsning av det mer värdefulla slaget jämfört med detta här ovan stående. En våtmark som främjar utvecklingen för grodor, salamandrar och andra strandlevande varelser. Men utan kackel blir det ju ingen riktig ankdamm!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar