måndag 5 april 2010

Snart går isen







Påsken 2010 är till ända. Idag, annandagen, har det varit lite kylslaget och en del lätt regn. Ett grått dis har lagt sig över nejden. Isen på sjön börjar bli ganska mör. Vattensjuk och tung vilar den dock fortfarande på ytan. Inte skall det behövas mycket av vind för att definitivt bryta upp täcket. Eller kanske den bara löses upp och sjunker.
Stannar till ett slag vid Haganäs badplats, där det om ett par månader är dags för sommarens första bad. Ett par knipor simmar av och an vid iskanten som om de väntade på mera ytor att röra sig på. Vidare till Fästeredssund. En brun kärrhök flyger lågt över strandskogen, på sina karaktäristiskt högställda vingar. Vinklade som ett stort V. V som som i VÅR!
Även om den lite råa kylan får allt att stanna upp ett slag, märks det tydligt att det är värmeväxling på gång. Värme in och kyla ut. Precis som i värmepumpen eller omvänt i kylskåpet. Det är just precis när det känns så här, som idag, som man vet att den riktiga vårvärmen snart sköljer över oss!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar