måndag 8 december 2014

Likören klar

Den 27 september plockade jag en knapp liter slånbär på Öland. Efter att ha legat i frysen några dagar tömdes de frostnupna bären i en stor glasburk och jag hällde över 0,7 liter 40-procentig vodka. Alltsammans fick sedan stå och dra i fyra veckor. Därefter hälldes spriten ifrån och fick vila. Till de spritdränkta bären adderades strösocker enligt recept.
Nu, drygt fem veckor senare, var det dags att sila ifrån bären och förena sprit och sockerlag till den färdiga likören. Sockret har dragit ur all vätska och bären ser precis ut som russin. Skrynkliga och torra. Nu skall allt gifta sig ordentligt innan det är dags för den högtidliga provsmakningen.
– Hej Tomtegubbar.... SLÅN I GLASEN...

2 kommentarer:

  1. Spara en slurk till Tomte-Mor!;)
    Ser delikat ut.../A

    SvaraRadera