torsdag 24 april 2014

Soprent i Hulu



Samhällsföreningen här i byn har, precis som sipporna i backen, börjat blomma. Ja, det kanske låter lite överdrivet poetiskt i sammahanget, men flera livstecken har märkts den senaste tiden.
I kväll var det sammankallat till skärpplockning i samhället och utmed tillfartsvägarna. Drygt 30 personer ville vara med och städa. Ett gäng gick till Strömsdal och vände. Ett till Lycke. Ett till Bäckaskog. Ett inom byns gator och vägar. Och så Gunnel, Mikael och jag som gick till Haganäs.
Vi hade den längsta sträckan och mest skräp så det tog sin tid. Men icke desto mindre värdefullt. Och som extra belöning fick vi se och höra både storlom och mindre hackspett! Jag tror det blev sex sopsäckar på sträckan Haganäs tur och retur. Plus en säck med burkar och glas. Plus en del skrymmande prylar som takplåt, byggskivor, avbrutna snöstakar och fyra hjulsidor av plast...
Kvällens aktivitet avslutades med korv och bröd. Och lite eftersnack, såklart.
Ja, för min egen del blev det ytterligare ett litet arbetspass. Jag hade två lövhögar kvar att elda från gårdagens fagning. I kväll tände jag dom... och jag tror att detta blev årets sista lövbrand. Det är nu i det närmaste soprent även på löv här i ängarna.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar