fredag 17 januari 2014

Bökiga besökare


Nu har dom kommit! Det har bara varit en tidsfråga innan vildsvinen skulle hälsa på här i Skog. Natten till igår kom den första gästen. Troligen en ensam kringströvande galt.
Under den stora eken i Intagskullen, bara tjugo meter från ladugården, har han valsat runt och letat ollon. Därefter har han kört trynet i backen och rotat runt rejält. Bänt upp stenar och knäckt rötter.
Kan det vara Gamle Majoren som som vaknat till liv igen och sätter upp revolutionens principer?
Det skall bli spännande att se vad som kommer att hända framöver. För detta är med allt säkerhet bara början. Vildsvinen blir bara fler och fler och allt mer orädda. De vågar sig ända fram till mänskilga boningar och märker att det är ofarligt. Troligen kommer grisarna att invadera hela byn. Ställa sig i vägen för bilar. Plöja upp alla gräsmattor och rabatter. Välta alla fruktträd. Bosätta sig under altaner. Bryta sig in i källare, föra ett grymt nattliv och bete sig allmänt svinaktigt.


2 kommentarer:

  1. Blir många upphängeskorvar av en sån där best 🍴🐷

    SvaraRadera
  2. Ja du, hade det varit en dräktig sugga kanske det varit värt ett försök att mota in de in stian i laggår'n... och försökt domesticera den...:)

    SvaraRadera