torsdag 31 oktober 2013

Ännu mer (om) vatten

Det är minsann inte någon risk att samtalsämnena sinar så länge vattenståndet i Åsunden förändras. Ner eller upp. I grund och botten lika mycket värt att notera bådadera. Och diskutera. Idag hade lokaltidningen en artikel med rubriken ”Botten upp”. Fattar inte riktigt hur den rubriken skall tolkas? Att botten har kommit upp, kanske? Eller skål och botten upp?
Hur som helst med det.
Nu tappas det upp (eller rinner det ner) rent och friskt badvatten i rusande fart. Inte kommer det att dröja länge innan  blottlagda bottnar är dolda igen. Alltså försvinner bottnarna... vilket alltså betyder botten ner! Alltså ner under vattenytan. Fast botten går ju varken upp eller ner. Den finns ju där även om den inte alltid syns...
Till exmepel kan man gå på botten även om den inte syns... vilket ännu mera stärker det faktum att den finns där... nere. Förutsatt att det inte är bottenlöst då, förstås.
Vid kallbadhusets stege har det länge varit snålt med badvatten. I alla fall i om man kikar i lodriktning. Neråt. Det har blivit extra mycket klättrande på badstegen för att komma ner och njuta det uppfriskande doppet.
Vattentemperaturen är på stadig väg neråt. Idag var den +10°C. Det är en temperatur som gör att badet blir just vad det heter... kallt! Vilket också, i sin tur, gör att man kommer snabbt upp... från botten... botten och upp!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar