tisdag 19 mars 2013

Bokblad och knoppar

Under flera veckor har jag härjat runt med motorsågen och avverkat lind, ask, lönn, ek, björk, sälg, hassel och rönn här i markerna i Skog.
Tider däremellan, som till exempel idag, har jag ägnat timmar och dagar åt bokjobb.
Som jag tidigare berättat gör jag layout och produktion av en 120-sidig bok om herrgårdslivet på Torpa. Det är Agneta Tjäder som samlat historiskt material med berättelser från den tid då det stora trähuset med sina 40 rum fortfarande stod granne med stenhuset. Claes Eric Sparre påbörjade bygget 1794 på platsen där det tidigare stått en annat hus från omkring 1650. Det nya vackra trähuset var färdigt för inflyttning 1810 och stod kvar till 1963. Rivning var då planerad men den ”röde hanen” tog hand om det jobbet och förvandlade den stolta träbyggnaden till en askhög. Under husets 150-åriga historia utspelade sig en mängd händelser i herrgårdens hägn. Och det är detta som boken i huvudsak handlar om. Närgångna berättelser från människor som levde i huset och i skuggan av det och genom ett unikt bildmaterial får läsaren ta del av herrgårdslivet på Torpa under 150 år.
Just nu kan man säga att boken är i knoppstadiet. Den skall tryckas och bindas under nästa månad och om alla blad faller på plats kommer den att vara klar kring månadsskiftet april–maj... den tid då alla bokar slår ut...

Se länk:
http://sunebroman.blogspot.se/2013/03/besok-pa-torpa.html

4 kommentarer:

  1. Intressant med bok om Torpa. Kommer man kunna köpa den? Var?

    SvaraRadera
    Svar
    1. självklart... Bokhandeln, på Torpa... typ...

      Radera
  2. Menar du inte "böcker slår ut"?? Jag "paxar" redan nu en signerad bok av både Agneta och dig;-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. ...nej Irma!!! Skärpning! Böcker slår inte ut... bokar slår ut...

      Radera