tisdag 8 januari 2013

UT:s emeritus


Idag har jag träffat tidigare kollegor från historisk UT-tid. Människor som, på nåt sätt, alltid funnits. Och som i viss mån, på senare tid, fattats mig. Nu är vi återförenade igen som emeritus!
Ordet emeritus härrör från latinet och betyder, enligt wikipedia, ”den som tjänat ut” (vitsigt: den som tjänat UT) eller ”veteran”. Men som titel betecknar ordet emeritus att de ”uttjänta” alltjämt har vissa skyldigheter och rättigheter knutna till den tidigare yrkesverksamheten.
Detta stämmer gott på oss allesammans. Faktiskt.
Vet inte riktigt hur jag skall sy ihop det här med de två bilderna. De spretar onekligen rejält innehållsmässigt. Den övre bilden visar det aktuella isläget på Åsunden. Den är tagen från parkeringen vid Skottek. Söder därom är Åsunden isfri. Det känns på nåt sätt som att det pågår en kamp mellan vinter och vår. Almanackan säger vinter, men det milda vädret har övertaget.
Efter lunch på nämnda historiska plats samlades emeritus-gänget för eftermiddagsfika och nyhetsuppdatering hemma hos Gun.
På bilden ser du vännerna Lena, Lars-Olof, Gun, Lennart, Jörgen och Harry. Två stolar står tomma. Här kunde Gun-Britt och Berca suttit, men de hade tagit ledigt från sina uppdrag vid detta tillfälle. Med mig blir det nio emeritus-medlemmar. Det är nästan lika många som hela den nuvarande personalstyrkan på UT. Nästan. I ett så’nt här gäng finns alla kompetenser samlade, så om lusten funnes torde det inte vara helt omöjligt att få ut några sidor i veckan...
För att återknyta till bilderna. Den första är kall, grå och rå. Den andra är färgstark och varm... å bara lite rå, och hjärtlig...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar