måndag 24 september 2012

Över 30000 sidvisningar

Det är jättekul att se att besökssiffran hela tiden tickar på. I min statistik kan jag se att jag har fler besökare månad för månad sedan starten i januari 2010.
Tyvärr har jag just nu onödigt lite energi. Uppdateringarna kommer glest men jag vet att det kommer nya möjligheter för bloggen framöver.
Men i stället gläds jag för stunden åt att blivit länkad från Jenny Berggrens fanclubsida... hoppas att de besökarna också kan gilla en bild på en ko eller ett spindelnät:-)

Kolla här:

http://jennyberggren.net/

och här:

http://www.sunebroman.blogspot.se/2012/09/tidernas-storsta-musikhandelse.html


- - - - - - - - - - - - - - -

lördag 15 september 2012

E ko och två


En del bönder är e-kobönder. De har e ko? Jag har två! På leasing. Dom båda driver omkring här i äng och hage. Betar och idisslar. Bajsar och trampar. Sprider trivsel. Jag kallar dom för mångfaldsarbetare. Diversity workers. And they cooperate with me! Båda är dräktiga och skall kalva i novemer. De är på semester. Jag har bjudit in dom hit för att kulturlandskapet skall blomma... att förutsättningarna för blommande örter i slåtterängen skall förbättras... för att insekter skall öka... både antal arter och individer, för att fåglarna skall bli fler... Allt detta sker... sakta men säkert... men utan betesdjur vore det inte möjligt att lägga till nya arter i listan...
– Så ett enkelt råd till dig som gillar biologisk mångfald: Välj ekologisk mjölk...

Översta bilden är manipulerad. Jämför gärna med ditt eget eko-mjölk-paket. För du har väl ett i kylen?


fredag 14 september 2012

Kvällslektyr

Har varit och kallbadat idag. Tre basturundor med kalldopp i Åsunden. +15 grader friskt. Det lättade mitt melankoliska sinne och bröt upp den ömmande ryggen. Glada och lättpratade gubbar i bastun gör att dimmorna skingras. Åtminstone för en stund.
Väl hemma överraskar brevlådan med sitt innehåll... Det blir ryggläge under yllefilt och en extensivläsestund här i kväll!

torsdag 13 september 2012

Vätskekontroll

Hällde vätska i min internetbankdosa. Av misstag! Den gillade inte vatten. Nu gör jag en vätskekontroll... och hittade en skvätt... kanske går dosan att starta igen?

onsdag 12 september 2012

The Web

I morse när jag var på väg till jobbet såg jag detta magnifika nät. En urtidsmodell konstruerad långt före våra trålar och fiskenät... modellen som grund för vår webb där alla trådar hänger ihop... Nätet reflekterade morronsolen så starkt som om det var en spegel! Blev helt enkelt tvungen att vända. Stanna. Marschera ut det långa daggvåta gräset i lågskor. Blöt om fötterna men med bilden av morronupplevelsen kvar i kameran... och nu här på webben...

onsdag 5 september 2012

Avtryck och intryck



Ute vid Fästered är en fastighetsägare i full färd med att fylla ut i sundet. Och som fyllnadsmassa används den intilliggande och totalt förödda rullstensåsen. Hur ser det tillståndet ut? Och vem har beviljat?
En annan har dumpat sina sopor i diket mitt på raksträckan mellan Haganäs och Hulu. Och precis intill en oupplockad hundskit.
En tredje person har helt nyligen satt upp skyltar om att hästar inte är önskvärda. Får man bete sig hur som helst? Efter eget godtycke. Förr i tiden var hästen ett helt naturligt inslag i den lantliga miljön. Idag är hästen för många en fin fritidssysselsättning och med det också en god fostran. Hästen bidrar till landskapsvård och meningsfull fritid. Jag undrar hur den personen resonerar som på detta sätt hindrar unga flickor med hästintresse att leva sin dröm. Är det inte bara tragiskt hur vuxna människor beter sig? Men det förstås... det blir ju avtryck av hästens hovar i vägen...

Undrar förresten hur det gick med förra kommunalrådet Kjell Anderssons damm som han fick så mycket skäll för.... Den måste väl närmast betraktas som en naturvårdssatsning av det mer värdefulla slaget jämfört med detta här ovan stående. En våtmark som främjar utvecklingen för grodor, salamandrar och andra strandlevande varelser. Men utan kackel blir det ju ingen riktig ankdamm!

söndag 2 september 2012

Tidernas största musikhändelse?















Inför en nästan fullsatt sporthall brakade den löst... Rotarys Artistgala 2012!!! Ett arrangemang som kommer att gå till historien som en av tidernas absolut största musikhändelser i Ulricehamn...
...och där hela behållningen går till Voi-projektet i Kenya.
Fyra timmars mastodontkonsert med elva artister/grupper som framträdde för glädjen och kärlekens skull. Utan gage. Skogholms orkester, Buggies dansare, Kristin Tuomisto, Kören Occapella, Jenny Berggren, State of Drama, Rickard Skoglund, Vide Sweden, Malin Marie Wennergren och Julia Persson.
Stor bredd! Stort djup!
Under galan presenterade Jan-Åke Thorell det aktuella läget i Voi-projektet. Bland annat berättade han om Farmen som på sikt skall bidra till att göra projektet självförsörjande.
Pär Johansson presenterade sin stora blandteknikmålning som auktionerades ut under kvällen och gick under klubban för 28.000 kronor. Det stora konstverket har också fungerat som original till en 100-serie litografier 60x60 cm som skall säljas till förmån för Farmen.
Artristgalan bjöd på ett grymt fint sammansatt program med stor musikalisk spännvidd på en scen med ett perfekt ljud och fantastiskt ljus... svårt att förstå att det var en sporthall vi satt i...
Tack för en underbar kväll!!!

lördag 1 september 2012

Diversity worker

I kväll har jag lycktas locka ner Bella och Kajsa i den lilla extrafållan närmast huset. Det är nog 75 år sedan sist som denna delen av slåtterängen blev efterbetad! Nu skall det bli spännande att se om klövtrampet ger nån effekt på nästa års växtlighet.
Annars har dagen gått i ultrarapid. Kört in sista veden, så nu är pannrummet helt fullt. När jag fikade på förmiddagen hade jag en nötkråka skränande i hasselbusken fem meter från husknuten... Det späder på mångfaldskänslan!